Досега Маестро Пантелеев изнесе концерти в читалища и на открити сцени в пет града от Северозапада - Берковица, Лом, Чипровци, Брусарци и Белоградчик. Тази вечер от 19.00 часа той ще концертира в Монтана, а утре от 11.00 часа - в пещерата "Леденика” във Врачанския Балкан.

Заключителният концерт от турнето на 40-годишния виртуоз на цигулката е в четвъртък (15 септември) от 17.30 часа в Археологически комплекс "Калето” в Мездра. Входът за всички тези събития е безплатен.

По време на спектаклите Маестро Пантелеев представя любими класически композитори - Бах, Моцарт, Брамс, Бела Барток и др., като изпълнява емблематични техни музикални творби. Същевременно предоставя възможност на местни литературни таланти да прочетат откъси от своето творчество.

"Мисия Култура”. Реших да тръгна на пътешествие с цигулката си из Северозападна България в райони, в които много рядко или никога не е звучала класическа музика, защото смятам, че тя е необходима за всички хора в България, а не трябва да бъде елитарно изкуство, сподели в социалната мрежа Мартин Пантелеев. Всички мои приятели наблизо (и далеч) - елате, безкрайно ще се радвам да сме заедно! Изкуството е за всеки!”

Организатори на проекта "Мисия Музика” са първата музикална телевизия у нас "ММ” чрез новия онлайн канал за класическа музика и изкуства "ММ Класик".