В тазгодишното, 47-о издание на "Interamnia World Cup" ще вземат участие клубни формации от 74 държави от шест континента - Европа, Азия, Африка, Северна и Южна Америка, Австралия и Океания, разделени в шест възрастови категории - младежи и девойки от 12 до над 19-годишна възраст, включително университетски тимове. Юношите старша на ХК Локомотив (Мездра), които са бронзови медалисти на България в тази възраст, отново ще се съревновават при момчетата под 16 г., родени през 2003 г. (U16).

Групата на М16 на Локо (Мездра) за международния турнир в Терамо включва 13 състезатели: Петър Ганев, Йохан Марков, Теодор Ангелов, Илиян Младенов, Милен Валентинов (кап.), Валентин Гачев, Божидар Симеонов, Владислав Андреев, Габриел Георгиев, Георги Вълков, Деян Дачев, Жоро Иванов и Цветелин Петров; треньор - Евгени Йоловски, водач на отбора - Георги Валентинов.

Според предварителната програма на Interamnia World Cup 2019 срещите от груповата фаза на турнира ще се играят от 8 до 11 юли. Четвъртфиналите и полуфиналите са на 13 юли (събота), а решителните двубои за разпределение на медалите са на следващия ден, 14 юли (неделя).

Юношите старша на ХК Локомотив заминават за Италия в събота, 6 юли, а наставникът на младите "железничари" Евгени Йоловски ще отпътува още утре, за да присъства на техническата конференция, на която ще бъде изтеглен и жребият в шестте възрастови категории при младежите и девойките.