Преди дни 35 годишният мъж е и единственият българин, участвал в международно състезание в Спарта.

"Състезанието е 24 часа бягане на обиколка 800 метра. Чрез това състезание може да покриеш норматива за Спартатлон. От България бяхме само аз и двама мои приятели, които ми бяха подкрепа.

Нашата цел беше да покрием норматива от 161 км., за да може септември да участваме на Спартатрон, разказа Красимир Димитров за БНР.

По думите му лично за него това е неговият рекорд, той избягва 200 км. Като в генералното класиране са на трето място. Той допълни, че бягането се практикува постоянно.

В България бягането се развива, макар и по-бавно от другите страни, но вече всяка седмица някъде у нас се организира състезание, макар и на по-кратки разстояния - 10 - 15 - 20 км, като в последно времето хората го приемат като хоби и туризъм, каза още Димитров.

Но това е под 100 км., а когато се участва в дългите състезания това не е толкова здравословно, защото ставите и коленете страдат, макар че мускулно и дихателно се развиваш добре, сподели още за "Нощен Хоризонт" Красимир Димитров.

Димитров сподели, че имаме българин, спечелил най-дългото състезание в Португалия - 380 км. през тази година.

Бегачите като цяло са затворено общество, никой не знае за тях, те бягат, те се развиват, полагат някакви свръхусилия, имат постижения на международно ниво, но никой никъде не разбира за това, допълни българският бегач.

Източник: bnr.bg