Още в началото на мача и двата отбора показаха , че ще търсят победата. Играчите на Янтра (ПТ) опитаха да окажат домакински натиск, но мездренчани успяха да укротят набезите им. Постепенно играта се изравни и се заредиха бързи атаки и към двете врати.

В състава на мездренчани отсъстваха двама от основните състезатели – наказаният Васислав Димитров и капитанът Генади петров, който е с контузия. Въпреки това, момчетата на Диан Попов показаха хараткер и създадоха 4-5 голови положения пред вратата на домакините. Разбира се такива не липсваха и предстража на локомотивци, но или ударите бяха неточни, или и двамата вратарите показаха добри рефлекси.

Старши треньорът на „железничарите“ Диан Попов заяви, че като цяло се е получил двуостър мач, но е липсвал завършващия удар. „Доволен съм и от играта, и от спечелената точка, тъй като точковият ни актив е малък. Можехме и да спечелим, но лопсваше точност в завършващия удар. Показахме характер, което е добър атестат, че отборът има потенциал“ – допълни Попов.

След този кръг „железничарите“ остават на 14-то място с 15 точки.

Наставникът на Локо (Мз) заложи на следния състав: Васил Вълчев, Стоян Иванов, Стефан Стефанов, Паоло Петков, Николай Ганчев, Гроздан Илиев, Митко Милчев, Михаил Иванов, Пламен Венелинов, Светослав Валериев, Антонио Йорданов