Гостите поведоха в резултата още в 6-ата мин., когато капитанът Любомир Божинов центрира от корнер и след колективна грешка в отбраната на „червено-черните” Христо Лемперов се разписа с глава за 0:1.

До почивката „железничарите” създадоха няколко по-опасни положения през вратата на съперника: на два пъти централният нападател Владислав Златинов опита атрактивни удари от въздуха, в други две ситуации Антонио Хаджииванов бе изведен на добри стрелкови позиции, но в решителния момент се засуети пред гола.

12 минути след антракта гостите стигнаха до второ попадение. Милен Танев проби на скорост по левия флаг и центрира остро в наказателното поле, където с удар от движение Ахмед Ахмедов покачи на 0:2. До края на срещата добри възможности за отбелязване на гол се откриха пред Златинов, Хаджииванов и Мирчев от домакините, както и пред Стоянов, Стаматов и Георгиев от състава на Поморие.

След тази загуба, 10-та от началото на сезона, Локо (Мз) продължава да е в зоната на изпадащите - „железничарите” са на 14-то място в класирането от 16 отбора с актив от 16 точки и голова разлика 18:27. В следващия кръг мездренци гостуват на седмия в таблицата Ботев (Гълъбово).