Символичните гости в този мач от Локомотив (Мездра) имаха инициативата през голяма част от двубоя и изпуснаха редица голови положения за по-изразителен успех. Още в първите минути двата отбора пропуснаха по едно положение чрез Иван Иванов за Моравица и Тихомир Найденов за мездренци.

В 5-тата минута бившият нападател на „железничарите”, сега на моравчани Цветан Николов – Бербатов, получи разтежение и бе заменен принудително.

До края на първата част мездренци пропуснаха да вкарат от удобни ситуации чрез Александър Миков и Тихомир Найденов, а Валдемар Стоянов уцели страничната греда.

В началото на второто полувреме резултатът бе открит. След центриране от корнер и разбъркване с пеналта на Околчица, най-съобразителен се оказа Александър Миков, който от няколко метра вкара за 0:1. В 60-тата минута Валдемар Стоянов напредна отляво към наказателното поле и подаде топката към непокрития Марио Иванов, който с удар покрай вратаря покачи резултата на 0:2.

Само две минути по-късно главният рефер Емилиян Тодоров от Монтана отсъди дузпа за Околчица за нарушение срещу Радослав Георгиев. Георги Янев от бялата точка намали на 1:2.

След нови два пропуска на Марио Иванов и Борис Тончев, който уцели гредата, мездренци стигнаха до трети гол. В 75-тата минута Тихомир Найденов изведе Валдемар Стоянов сам срещу вратаря и той не сгреши за 1:3.

В 84-та минута главния съдия отсъди втора дузпа за моравчани, след като видя игра с ръка в пеналта на Николай Генов. Иван Иванов вкара 11-метровият наказателен удар за 2:3. Малко след това Радослав Георгиев от Околчица получи втори жълт и респективно червен картон за симулация в наказателното поле на „железничарите”. Така до края резултата се запази непроменен.

В другия мач от днес Манастирище победи с 2:1 Огоста (Хайредин).

Във временното класиране начело е Манастирище с 25 точки и мач по-малко, пред Локо (Мездра) с 22 т., Скала (Зверино) и Монолит (Манастирище) с по 20 т.