Срещите от турнира бяха ръководени от врачанските рефери Бойчо Бойчев и Илиян Маринов.

В груповата фаза се получиха следните резултати:

• Предварителна група „А“:

ОФК Локомотив (Мездра) - I отбор - ПФК Монтана 1921 2:0,

ДФК Видин (Видин) - ФК София Спорт (София) 0:6,

ОФК Локомотив (Мездра) - I отбор - ДФК Видин (Видин) 7:0,

ФК София Спорт (София) - ПФК Монтана 1921 (Монтана) 1:1,

ОФК Локомотив (Мездра) - I отбор - ФК София Спорт (София) 5:1,

ПФК Монтана 1921 (Монтана) - ДФК Видин (Видин) 4:2;

• Предварителна група „Б“:

ПФК Ботев (Враца) - ОФК Правец (Правец) 4:2,

ОФК Локомотив (Мездра) - II отбор - ФК Фортуна (София) 2:2,

ФК Фортуна (София) - ПФК Ботев (Враца) 0:6,

ОФК Локомотив (Мездра) - II отбор - ОФК Правец (Правец) 9:3,

ПФК Ботев (Враца) - ОФК Локомотив (Мездра) - II отбор 0:4,

ОФК Правец (Правец) - ФК Фортуна (София) 1:4.

Класирането в предварителна група „А“ оглави ОФК Локомотив (Мездра) - I отбор с пълен актив от 9 точки и голова разлика 14:1, следван от ФК София Спорт с 4 т. (8:6), ПФК Монтана 1921 с 4 т. (5:5) и ДФК Видин с 0 т. (2:17).

Начело в предварителна група „Б“ се нареди ПФК Ботев (Враца), пред ФК Фортуна (София), ОФК Правец и ОФК Локомотив (Мездра) - II отбор.

В оспорван мач на финала ОФК Локомотив (Мездра) - I отбор се наложи над ПФК Ботев (Враца) с 3:2 (на полувремето 2:1) и спечели турнира. Голмайстори: за домакините - Калоян Петков, Павел Иванов и Кристиян Петков от дузпа, а за врачани - автогол и Павел Градинаров.

Съставът на победителите в първото издание на „Мездра Къп“: Преслав Петров, Михаил Петров, Павел Иванов, Делян Шолев (кап.), Георги Дамянов, Амир Ел Амарти, Калоян Петков, Николай Митов, Кристиян Петков, Владимир Влаховски, Денислав Йочколовски, Александър Мариус, Георги Илиев, Цветан Тодоров, Валентин Нинов, Цветомир Иванов, Павел Василев, Михаил Андров и Славин Цветанов.

С бронзовите медали се окичи ФК Фортуна (София), който в двубоя за III-IV място срази ФК София Спорт с 6:0. За V-VI място ОФК Правец победи ПФК Монтана 1921 с 4:1, а за VII-VIII място ОФК Локомотив (Мездра) - II отбор се наложи над ДФК Видин с 3:0. В крайното класиране обаче видинчани станаха седми.

„Получи се страхотен празник за децата, като най-хубавото беше достойното представяне на момчетата, трите категорични победи в групите и победата в драматичния финал. Благодаря на всички отбори, които ни уважиха, както и на Общината за подкрепата“, каза наставникът на футболистите от набор 2014 Владимир Найденов.

В турнира се включи и още един отбор от детско-юношеската школа на Локомотив (Мездра), който обаче на участва в класирането, тъй като децата са с една година по-големи, поясниха от школата.

„Отбор, който не се е събирал дори за една тренировка, деца, които не се познават, половината от децата едва сега започват да тренират в ДЮШ Локомотив Мездра, каза треньорът Стоян Стоянов. Тези деца участваха извън класирането, защото са година по-големи, но от 4 изиграни мача записаха 3 победи - срещу Ботев (Враца), Правец и ДФК Видин и 1 равенство срещу Фортуна (София). Браво шампиони! Благодаря на всички отбори, които приеха поканата за участие в турнира, благодаря на Община Мездра и на всички хора, помогнали за организацията на турнира, на всички деца, родители и фенове, присъствали на този празник. Честито на шампионите, най-добрият отбор на турнира Локомотив (Мездра) набор 2014“, поздрави Стоянов.

Първите трима победители получиха купи, медали и грамоти, а тези, класирали се от четвърто до осмо място - медали и грамоти, осигурени от Община Мездра. Наградите връчиха кметът на общината Иван Аспарухов и заместник-кметът Нели Минева.

Организатори на турнира бяха Община Мездра и ДЮШ на „Локомотив“ (Мездра).