Промяната в предвидената предварително проверка срещу състава на “Чавдар”(Етрополе) се наложи, тъй като отборът от Етрополе отказа да тренират поради финансови причини.

От набиращия скорост “Локомотив” бързо успяха да уредят контрола с отбора на Левски 2007. Двубоят се игра на градския стадион в град Левски.

Наставикът на локомотивци Николай Христозов изрази задоволство и от резултата, и от показаното на терена от неговите момчета, но подчерта, че до началото на първенството ще се работи повече във фаза защита. И в тази среща играта в халфовата линия и в нападение и по-организирана.

“Стана динамичен мач, в който през цялото време бяхме по-добрият и по-организиран отбор на терена. Създадохме много добри положения, отбелязахме 4 гола, но и допуснахме два. Това означава, че имаме още какво да желаем в играта си в защита.”

През втората част Христозов направи някои промени, които обаче не нарушиха тактическата постройка на състава.

Последната проверка за "червено-черните" е на 17 февруари (събота), срещу Партизан (Червен бряг), заемащ 11-то място през есенния дял на шампионата.

За „Локомотив” играха Цветелин Ставрев, Ваньо Иванов, Васил Сапунджиев, Николай Ганчев, Йоан Цанев, Гроздан Илиев, Диян Иванов, Ивайло Кирилов, Кристиян Димитров и Васил Калоянов.

Старши треньор - Николай Христозов