След като отборът на Локомотив (Мездра) стъпи накриво в IV-я кръг на Северозападна Трета лига, инкасирайки първа загуба от последния в групата втори отбор на Етър (Велико Търново), остана четвърти във временното класиране със 7 точки и голова разлика 10:4.

В предстоящата среща с адашите от Дряново, момчетата наст.треньора Николай Нинов на всяка цена трябва да спечелят двубоя пред собствена публика. Още повече, че отново се изправят срещу 13-я, последен в групата състав на Локомотив 1927 (Дряново), който има актив от 1 точка и 2:9 голова разлика.

Наставникът на мездренчани Николай Нинов заяви за MediaNews, че след нелепата загуба във Велико Търново, момчетата са пределно мотивирани и излизат за победа. „Просто нямахме късмет, вместо да бием с 4-5 гола, допуснахме загуба. Но и това го има във футбола”- допълни Нинов. Добрата новина за ст. треньора е, че няма наказани футболисти и всички са здрави. Единствено няма да може да разчита на трайно контузения Давид Шакирян и на Кристиян Атанасов, който е с подут глезен.

Поради наказание от 1 среща, в състава на гостите от Дряново ще отсъства Константин Йорданов. Същото наказание изтърпяват ст. треньорът Пламен Обрешков и помощникът му Иван Шипкалиев, а треньорът на вратарите - Стойчо Ганчев, е със забрана да изпълнява функциите си цели 5 срещи.

Останалите срещи от V-я кръг са:

Севлиево (Севлиево) - Левски 2007 (Левски)
Академик (Свищов) - Бдин 1923 (Видин)
Ком (Берковица) - Вихър (Славяново)
Ювентус 95 (Малчика) - Партизан (Червен бряг)

Последната среща между отборите на Янтра (Полски Тръмбеш) - Етър ВТ II (Велико Търново) е на 29 септември (неделя).