Съставът, който спечели промоция за Втора лига е „Янтра” (Габрово), който е на първо място, с 33 точки. Този сезон няма да има изпадащи отбори от Трета лига. Това реши Българският футболен съюз на редовното си заседание, което се проведе на 21 април в столицата.

Изпълнителният комитет към БФС взе решение моментното класиране във всички групи на Трета лига, така във Втора лига влизат още „Добруджа” (Добрич) и „Созопол”, а бараж между „Миньор” (Перник) и „Септември” (Симитли) ще излъчи представителя на Югозападната Трета лига.

Същото важи и за първенствата в Областните футболни групи, където се приемат класиранията до въвеждането на извънредното положение в страната.

В Областната футболна лига - Враца предстои да бъде насрочен бараж в групата между лидерите в Подгрупа A1 – „Огоста” (Хайредин), и в Подгрупа A2 – Академия „Ботев” (Враца). Представителите на община Мездра завършват съответно: „Околчица” (Моравица) - на второ и „Ботевъ” (Брусен) - на пето място в Подгрупа A1, а „Скала 2015” (Оселна) - на осмо място в Подгрупа A2.

След приключване на извънредното положение ще бъдат доиграни турнирът за Купата на АФЛ, Държавните първенства за студенти и за жени, Национална лига по футзал и Първа лига по плажен футбол.

Областните и зоналните първенства в детско-юношеския футбол ще бъдат подновени, където това е възможно, след края на извънредното положение и консултация с Регионалните управления на образованието.

Състезанията при елитните групи (U19, U17, U15) ще се доиграят на турнирен принцип, стартирайки от ниво четвъртфинал. Купа БФС U18, U16 и U14 ще се доиграе в два полуфинала и в един финал, като победителят в турнира за юноши старша възраст ще спечели квота за участие в УЕФА Младежка шампионска лига.

За есента се отлагат Държавното първенство за ветерани, работническите и браншови първенства, Купа България - жени, Купа България по футзал, Купа България по минифутбол, ученически турнири и турнири по Програмата за развитие на женски футбол към УЕФА, както и турнирите “Футболните звезди на БФС”.