Наставникът на „железничарите“ Диан Попов коментира представянето на своите възпитаници през есенния дял от шампионата.

„Представихме се много добре. Целта, която беше поставена пред нас, беше да сме в шестицата, но ние постигнахме много добри резултати и завършихме на второ място в класирането“.

След края на есенния дял се променя и целта пред тима. Наставникът разкри, че тя вече е атакуване на Втора лига, а програмата за пролетта е по-благоприятна за „червено-черните“, тъй като преките конкуренти за влизане в горната дивизия гостуват в Мездра.

Диан Попов каза още, че по време на зимната пауза ще бъдат привлечени нови футболисти. В момента старши-треньорът на „железничарите“ води преговори с трима играчи.

„Идеята е да подсилим отбора още малко и да можем да се преборим за влизане във Втора професионална лига“, подчерта Попов.

Диан Попов
Диан Попов

След изиграните двубои от есенния дял на шампионата, голмайстор на отбора е централният нападател Васил Калоянов с 10 отбелязани попадения. В топ 3 на водещите реализатори в тима попадат още Ивайло Бояджиев и Михаил Иванов с по 6 гола. След тях се нарежда Ваньо Иванов с 5, следван от Гроздан Илиев и Николай Ганчев с по 3. Васил Сапунджиев и Тодор Горанов са се разписали по два пъти, а Ивайло Орлинов има 1 гол.

Подготовката за пролетния дял ще стартира през януари, а вероятната дата е 10-ти. Заниманията ще преминат изцяло при домашни условия, като ще бъдат уговорени и няколко контролни срещи.

Първенството в Северозападната Трета лига ще бъде подновено в средата на февруари 2023 година.