Старши треньорът Николай Христозов разкри за MediaNews основните цели, които отборът ще преследва през новия сезон:

„Важното е, че започваме в горе-долу пълен състав. Има две момчета, които напуснаха – Светослав Валериев и Крис Вълков. Желая им успех в новите отбори. За сега преговаряме с няколко футболисти и се надявам до седмица да се разберем. Няма сигурни нови попълнения, имаме няколко момчета на проби, другата седмица ще идват и други футболисти. Търсим хора на няколко позиции, но не на всяка цена. Надявам се, до седмица да се окомплектоваме и отборът да бъде в пълен състав”.

Относно амбициите на играчите и ръководството, Христозов бе твърде обран, но и не скри към какво ще се стремят:

„Амбициите са да надградим това, което беше миналата година, и по възможност, няма да крием, целта ни е да атакуваме първото място. Но имаме си обеца от миналата година на ухото, че искахме да гоним първо място, но останахме четвърти. Така че, трябва да мислим реално, да видим и другите отбори как ще се подготвят.Надявам се по време на подготовката ние да ставаме по-добри чисто игрово. Миналото първенство завършихме на добро място и изглеждахме добре на терена. Целта сега е да надграждаме игрово, което ще бъде важно, и тогава, зависи от нас дали ще спечелим първото място”.

В предстоящото първенство отборите в Северозападна Трета лига ще бъдат по-малко, но пък в групата се върна Бдин(Видин) и влязоха отборите на Ком (Берковица) и Локомотив (Дряново). Това предполага и засилване на конкуренцията. Във връзка с това, наставникът на „червено-черните” каза:

„Със сигурност поне 3-4 отбора ще ни бъдат преки конкуренти, но не трябва изобщо да подценяваме и другите отбори. Видяхме минали сезон, особено когато сме гости, амбицията срещу Локомотив (Мездра е голяма от страна на другите отбори. Надявам се страничните фактори да не пречат, тъй като имахме много разочарования от съдиите. Провели сме разговори с областното ръководство на БФС и имаме уверението, че ще бъдат направени подобрения.”

През този сезон в треньорския щаб влизат като играещи помощник-треньори опитните Николай Ганчев и Сергей Георгиев, а треньор на вратарите е Венцислав Иванов.