28-годишният нападател Ивайло Орлинов направи страхотен дебют с новия си отбор и наказа бившите си съотборници, отбелязвайки две попадения за“железничарите“. Момчетата на наставника Диан Попов излязоха на терена напълно концентрирани и мотивирани да изиграят един не просто протоколен мач, а да покажат тактическа дисциплина и резултатна игра.

Отлично представяне показа и Ивайло Бояджиев, който не спря да тормози защитата на гостите. Почти всяко негово центриране носеше заплаха за противниковата защита. Така в 16-та мин. той центрира успоредно на вратата и от движение Ивайло Орлинов вкара за 1:0. В 31-та мин. Ваньо Иванов надигра персоналния си пазач и неспасяем удар по диагонала направи безпомощен вратаря на гостите за 2:0. В 37-та мин. Михаил Иванов излезе сам срещу вратаря Генади Петров, но стражът предвидливо излезе и скъси дистанцията, предотвратявайки сигурен гол.

Момчетата на Диан Попов продължиха натиска и само минута преди края на първата част - 44-та., оползотвориха превъзходството си, записвайки трето попадение. Класическият резултат от 3:0 бе оформен от Орлинов, който навърза двама съперници и прати кълбото в мрежата на гостите за трети път.

През втората част мездренчани създадоха още положения. В 48-та мин. удар на Иван Аспарухов бе избит от вратаря. В 51-та мин. Николай Ганчев от малкия пеналт с глава не улучи целта след центриране на Бояджиев. В 58-та мин. от подобна ситуация отново след пас на Бояджиев, Васил Сапунджиев с глава стреля на сантиметри. В 63-та мин. Бояджиев и Сапунджиев повториха упражнението, но топката не навести вратата. В 68-та мин. Ваньо Иванов шутира на сантиметри от гредата. В 77-та и 88-та мин. Михаил Иванов нямаше късмет да вкара.

Единственият точен удар за гостите доаде едва в 78-та мин, който обаче не затрудни стража на домакините.

Наставникът на Локо (Мз) Диан Попов заяви, че е изключително доволен от показаното на терена от неговите момчета. Не само резултатът, но и показаният характер и хъс са заявка за пораснали амбиции за по-добро представяне през новия сезон. Попов допълни, че новите попълнения напълно се вписват в тактическата схема на отбора, което е важна предпоставка за изграждането на един сериозен потенциал за отбора да мисли за по-високи цели.

Локомотив (Мз) : Ивайло Сайков /46-Васил Асенов/, Генади Петров –к/7-Мариян Кусев/, Васил Сапунджиев, Ваньо Иванов, Деян Иванов, Светослав Валериев /46 Гроздан Илиев/, Михаил Иванов, Ивайло Орлинов /46 Иван Аспарухов/, Ивайло Бояджиев /70 Паоло Петков/, Николай Ганчев.