Валдемар Стоянов откри резултата в 14-ата мин. на мача, възползвайки се от извеждащо подаване зад отбраната на гостите на плеймейкъра Илия Илиев. Три минути по-късно Илиев и Стоянов отново комбинираха на скорост и централният нападател покачи на 2:0. Секунди по-късно Костадин Пилитов асистира на Марио Иванов, който направи преднината на „червено-черните” класическа - 3:0.

В 26-ата мин. Пилитов развинти от финтове левия бек на оселчани и намери непокрит в пеналта Илиев, който се разписа технично за 4:0. В 30-ата мин. Марио Иванов отбеляза второто си попадение в двубоя за 5:0.

Две минути след почивката капитанът Борис Тончев центрира от десния фланг и Валдемар Стоянов оформи своя хеттрик в мача за 6:0, а 10 мин. по-късно след самостоятелен пробив отляво отново той вкара за 7:0. Крайното 8:0 фиксира Илия Илиев в 82-ата мин., завършвайки с гол комбинация, в основата на която бе юношата Петромир Петров.

Успешен дебют с червено-черната фланелка направиха още юношите на клуба Веселин Русинов, Борис Дончев, Стефан Георгиев и вратарят Генади Ненков.

След тази категорична победа Локо (Мездра) продължава да дели второ-трето място в таблицата заедно с Огоста (Хайредин) с по 59 точки. Лидер е Манастирище с 61 т., който си осигури предсрочно титлата още миналия кръг.

В последния кръг Локо (Мездра) гостува на опашкаря Балкански (Михайлово), а Огоста (Хайредин) излиза на Искър 1923 (Роман). Двете срещи, които ще определят окончателното подреждане в челната тройка, са идната събота, 3 юни, от 18:00 часа.