Домакините поведоха в резултата още в 8-та минута на мача, когато централният нападател Тихомир Найденов-Бизнеса засече с глава центриране от десния фланг на Костадин Пилитов за 1:0 - негов 11-ти гол през сезона. 15-на минути по-късно вратарят на росонерите Веселин Цветковски парира с вещина удар на откъсналия се сам срещу него Благовест Иванов при най-чистото положение за гостите преди почивката.

В 30-та минута Пилитов центрира от статично положение в наказателното поле и Александър Миков покачи с глава на 2:0.

В началото на второто полувреме най-активният на терена в състава на "червено-черните" - Костадин Пилитов, с мощен шут стреля в десния страничен стълб. В 80-ата минута Марио Велинов-Куарешма бе изведен зад отбраната на „канарчетата” и направи преднината на мездренчани класическа. Пет минути по-късно Александър Миков завърши по най-добрия начин триходова комбинация, започната от Пилитов и продължена от Велинов, за 4:0, отбелязвайки своя 10-и гол през кампанията.

В 86-ата минута гостите стигнаха до почетно попадение чрез влезлия като резерва Емил Кръстев. Крайното 5:1 оформи отново Марио Велинов секунди преди последния сигнал на главния рефер Георги Цветков след асистенция на Миков.

Междувременно Околчица (Моравица) и лидера в класирането Манастирище завършиха наравно - 1:1, в двубой, който се игра почти по същото време на изкуствения терен на градския стадион в Мездра. Голмайсторът на групата Иван Иванов изведе домакините напред в резултата от дузпа в 14-ата минута, реализирайки своя 22-ри гол от началото на сезона. В 31-ата минута Кирил Кръстев възстанови равенството, а в края на първата част гостите можеха да стигнат и до пълен обрат в мача, но Любослав Младенов пропусна 11-метров наказателен удар.

Абсолютният дебютант в групата Скала 2015 (Оселна) се наложи с 3:2 в Зверино над Дунав 2016 (Селановци) и излезе на четвърто място в таблицата. Гостите на два пъти повеждаха в резултата, но с попадения на Владимир Петров, Георги Иванов и Ивелин Йорданов оселчани в крайна сметка се поздравиха със заслужен успех.

Начело в подреждането е Манастирище с 48 точки, пред Локомотив (Мездра) с 44 и Огоста (Хайредин) с 37 т. и мач по-малко. Четвърта е Скала 2015 (Оселна) с 34 т., следвана от Дунав 2016 (Селановци) с 32 и Околчица (Моравица) с 30 т. Със същия точков актив, но с по-лоша голова разлика, седми е Монолит (Манастирище).

Утре от 17:00 часа деветият в таблицата Скала (Зверино) приема третия Огоста (Хайредин).