Ивайло Ангелов Василев е роден на 15 януари 1991 г. и е юноша на столичния „Левски“. Има записани 2 мача за младежкия национален отбор по футбол на България. Василев има солиден опит във втория ешелон. За последно е играл с екипа на Спортист (Своге), където има като титуляр 10 мача през есента и в тях отборът записа 8 победи.

След като се раздели през зимната пауза по взаимно съгласие със Спортист (Своге), към него имаше засилен интерес и няколко запитвания от различни отбори, но той избра отбора от Мездра.

Ивайло вече се е договорил с ръководството на мездренските „железничари“, с което ще помогне за завръщането на отбора при професионалистите. Израстналият в школата на „Левски“ е пазил за Монтана, Славия, Локо (Сф), „Хебър“ (Пазарджик), „Локомотив“ (Пловдив) и „Септември“ ( Симитли).

Наставникът на Локомотив (Мездра) Диан Попов потвърди за привличането на опитния страж, който ще застане под рамката на „червено-черните“. Другото ново попълнение, за което потвърди специалистът, е деветнайсетгодишният защитник Ивайло Тодоров, който идва от „Ботев“ (Враца). Попов заяви за MediaNews, че няма да разчита на дошлите за проби Владислав Георгиев и Абдула.

Следващата контрола от зимната подготовка на „железничарите“ е с отбора на „Надежда“ (Доброславци), която ще се изиграе на клубния стадион „Локомотив“ на 28 януари (събота), от 13:00 часа.