© Министерство на културата

Със златен почетен знак "Златен век" – печат на Цар Симеон Велики и Грамота за принос в развитието и утвърждаването на българската култура и национална идентичност и по повод 1 ноември - Ден на народните будители получават бе удостоен изтъкнатият деец на културата, писател и краевед Юлий Йорданов. Той е от онези съвременни будители, просветители, възрожденски тип хора, които крепят националното самосъзнание и гордост, българщината, духа и живота на Северозападна България

Директорът на Исторически музей в град Оряхово - Евгения Найденова, бе отличена с почетен знак "Златен век" – печат на Цар Симеон Велики – сребърен и Грамота за принос към позитивния образ на музейното дело в страната.

Същата награда, почетен знак "Златен век" – печат на Цар Симеон Велики – сребърен, и Грамота за организирането на фолклорни групи и ученически състави, бе присъдена на дългогодишния секретар на НЧ "Цвят-1870" – гр. Видин - Любомир Илиев, като принос в развитието и утвърждаването на българската култура и национална идентичност.

.