Ако положението е по-сериозно, домашният любимец може да се задържи върху болното място в продължение на няколко часа. Ето в кои ситуация котката може да ви помогне.

При съдечно-съдови заболявания котката е като същински скенер и веднага улавя възпалението в организма. Присъствието на това живото у дома намалява риска от повтарящ се инфаркт на миокарда.

Котките с къс косъм или без козина обикновено лекуват заболявания на стомашно-чревния тракт и пикочно-половата система по-добре от други породи. Тези домашни любимци са в състояние да облекчат умората, стреса, мигрената, да понижат кръвното налягане и да нормализират пулса. Котките с дълъг косъм (сибирски, ангорски, персийски, бирмански и норвежки) се считат за отлични психотерапевти и невропатолози. Те помагат на хора, страдащи от безсъние, раздразнителност, депресия.

Черните котки поемат двойно повече отрицателна енергия от хората, отколкото котките от други цветове. Котките в жълтеникав цвят излъчват положителна енергия. Тези с кремав цвят "тонизират" нашата енергия, а сивите успокояват. Белите котки са постоянни лечители във всяко отношение.

Ако ежедневно слушате котешко мъркане с честота 4 - 16 Hz, това ще окаже положителен ефект върху имунитета ви.

Ноктите на котките действат като акупунктура. По време на мъркане и катерене върху стопанина си котката стимулира рефлексогенните зони, както при истинска акупунктурна сесия. Биоенергетиците вярват, че това животно е истинско енергийно-информационно устройство. Според тях, ако котката най-често лежи на главата на собственика си, най-вероятно той има хипертония или склонност към главоболие.

Ако домашният любимец лежи на лявата лопатка или рамото на стопанина си, това показва, че той има сърдечни проблеми. Котката ляга в долната част на гърба на собственика си, ако "усеща" проблеми с бъбреците, на краката - ако той страда от ниско кръвно налягане или чести настинки.
Източник: Actualno.com