Оказване на техническата помощ е сред основните дейности, които се изпълняват по проект "За по-чист въздух в община Видин". Изпълнява се по програма "Околна среда" 2021-2027 г., каза заместник-кметът на Видин Десислава Тодорова.

"Специфичната цел на проекта е да се подменят отоплителните устройства на дърва и на въглища с по-екологично чисти такива, а именно - термо помпи въздух- въздух, което всъщност са климатици, термопомпи въздух-вода - това е новото в проекта, камини на пелети и котли. Дейността "Техническа подкрепа" ще оказва съдействие на нашите съграждани да си попълват документите и да получават всякаква необходима информация, свързана с проекта. Служители - обучени експерти, ще помагат на нашите съграждани да си попълват документите, да им предложат най-добрия отоплителен уред за тяхното домакинство, този, който е най-подходящ. От средата на септември до края Община Видин ще обяви покана за набиране на проектни предложения, където проверените тук документи гражданите лично ще дойдат в Общината, за да си ги подадат, за да получат входящ номер."

Офисът ще е отворен от 09:00 до 18:00 часа. Десетки желаещи да кандидатстват по програмата побързаха да го посетят още през първия работен:

"Интересуваше ме кога ще се подават заявленията, в какъв срок от време... Чакаме да попълним документите. Не става бързо. Листовете са много и ние чакаме. Без да има печат от тук, казаха."

На сайта на Общината, както и на страницата във Фейсбук са обявени телефони, на които се предоставя информация по проекта.