© СУ "Иван Вазов"-Мездра

Бяха изработени и събрани стотици коледни сувенири, които по нищо не отстъпваха на тези, които се предлагат в магазините. Определена бе и цената за всеки сувенир.

Бе изготвен график по класове и ученици, които ще продават на базара. Всеки класен ръководител подсигури по трима ученици, които с огромно желание и ентусиазъм влязоха в ролята на елфчета- продавачи на надежда.

Всички с нетърпение очакваха топлите думи на Мариела Горанова- директор на училището, с които тя откри Коледния базар и пожела да бъдем здрави, добри и да даряваме хората с топлина и надежда. Г-жа Горанова покани всички да се включат в благородната инициатива.

Най- нетърпеливи бяха учениците от началния етап, които се втурнаха в надпревара да купуват подаръци за своите родители, баби и дядовци. Всеки, който си закупеше сувенир, получаваше късметче.

Базарът предизвика много голям интерес и сред по-големите ученици, учителите и персонала. Всеки носеше закупения предмет и един на друг показваха и се радваха на сувенирите.

След приключване на базара комисия от четирима учители отвориха кутията, в която бяха събрани парите. Удовлетворени бяха всички- сумата, събрана от базара бе -1240лв.

С протокол парите бяха внесени в Община Мездра за каузата „Коледни уроци на сърцето“, в помощ на Христо Пенчев, Сияна Маньовска и Николай Ценовски.


Текст: Лилия Петрова

Снимки: СУ „Иван Вазов“-Мездра