- Защо ти харесва да си част от екипа на Фондацията?

- Харесва ми да съм част от екипа на Фондацията, защото ние правим нещо значимо, смислено, нещо, което е извън границите на стандартните и общоприети социални услуги. Дейността е насочена към отделната личност и нейните нужди и възможности, а не към гоненето на индикатори, цифри и т. н. Акцентът не се поставя просто върху работата като работа, а като нещо комплексно, което в дългосрочен план би могло да даде дадено развитие и/или достоен живот на някой, било то дете, младеж, баба или дядо, като главната идея е не количествена, а субективно-качествена.

- Какво ти харесва в ежедневната си работа?

- В ежедневната си работа харесвам динамичността и разнообразието. Но се чувствам най-удовлетворен, когато се отбия при някоя от бабите, които получават подкрепа, и я попитам: "Как си, имаш ли нужда от нещо? Идва ли при теб домашният помощник?”, а тя с насълзени очи ми отговори: "Много съм добре, мамо, Бог здраве да ви дава, дето ми пратихте женицата...”.

Другото нещо, което ме вдъхновява, е блясъкът в очите на децата (младежи де, но аз им казвам деца), които от скоро правят магнити и тениски. Те се радват на абсолютно всичко, дори и най-дребното, направено от тях самите. Дори само правилното изрязване на хартията за тях е успех. Досега никой не е обръщал внимание на техните индивидуални способности и качества. Единственото, което им е казвано, е "Не можеш".

- Кое би било твоята най-голяма професионална победа?

- Винаги съм искал да се занимавам със социално предприемачество, като цяло с нещо, което е от една страна независимо, функционира самостоятелно, и в крайна сметка има ефект в много насоки - хем помагаш на някой да бъде нещо, хем реализираш продукти и услуги, хем и ти се чувстваш удовлетворен, че си част от такава система - това би било победа.

Аз живея в край, в който хората като цяло робуват на предразсъдъци и еснафски стериотипи. За мен би било победа да се убедят в обратното, а именно, че правенето на нещо не винаги е свързано с някакво космическо заплащане, както и в това, че всеки човек е способен да се справи с живота си с малко подкрепа и вяра.

- Какво обичаш да правиш в свободното си време?

- Свободното си време обичам да прекарвам с моята годеница в разходки, пътувания, филми и т. н. Също така обичам да гледам спорт и най-вече футбол, падам си фен на английския Арсенал.

Източник: severozapad.net