"Намериха патрони малко от баща ми, той някога е бил въоръжена охрана на пилетарниците на селото и са му останали. Не ми е казал", e заяви. Григорий Груев.

Малко след това е обискиран и домът на кмета Николай Нинов. Той и съпругата на Груев били опоненти на изборите през октомври. В кметския имот униформените открили над 400 патрона, самоделен пистолет и фабрично изработена пушка неустановен модел, а също така и почти хиляда къса незаконни цигари от различни марки.

След акцията Нинов не вдига телефона си. Няма го и на работното му място. Съсед на кмета е заявил пред полицията, че боеприпасите и оръжията са негови, но и близките му отказаха коментар.

Нинов е втори мандат кмет на селото. Преди няколко години се прочу с това, че и той, по примера на Ценко Чоков, заведе на свои разноски съселяните си на екскурзия.

След огласяването на случая с бойния арсенал Нинов е депозирал оставка. Хората от селото застават зад Николай Нинов и го подкрепят. Те настояват той да се кандидатира отново за кмет.

„Ние знаем, че е бил полицай и си има законно оръжие, а сега, че има незаконно, на всеки човек в къщата знаеш ли какво има", посочва мъж от селото.

По случая е образувано полицейско производство заради намерените в дома му боеприпаси и оръжие.


Източник: novini.bg