Въпреки пембените краски, в които Събков обрисува изпълнението на Бюджет 2017 на Община Мездра и текущото изпълнение на общинския бюджет за първото шестмесечие на тази година, годишният отчет на бюджета за миналата година и информацията за текущото изпълнение на бюджета за 2018 г. не получи достатъчно подкрепа в пленарната зала.

И двете докладни не бяха приети, като резултатът от гласуването беше идентичен: 10 гласа „за”, 2 „против” и 6 „въздържал се” от присъстващите в този момент в залата 18 съветници. "За" гласуваха от БСП, Надежда Йорданова (независим), Мирчо Мирчев ("Либерален алианс") и Десислава Костова (ГЕРБ), "против" бяха Георги Валентинов и Огнян Петров ("Народен съюз"), а д-р Ивайло Тодоров, Ивайло Тошев и Яна Нинова (ГЕРБ), както и Мирослав Аспарухов, Тошко Стоянов и Наталия Луканова ("АБВ") се въздържаха.

Впоследствие не мина и финансовият отчет за първото полугодие на тази година на МБАЛ - Мездра, представен от управителя на дружеството д-р Илиана Михайлова. Резултатът от гласуването този път беше още по-катастрофичен за управляващото мнозинство: 8 гласа „за”, 2 "против" и 7 „въздържал се”, при двама не гласували.

Неприятно сюрпризиран, че болшинството в Общинския съвет го бламира тотално, Събков се направи на ощипана булка и ни в клин, ни в ръкав, без да се мотивира, изтегли своята докладна за новото кръгово кръстовище при с. Дърманци. Става въпрос за изработването на проект за изменение на Общия устройствен план на община Мездра за частта, обхващаща землището на Дърманци във връзка с модернизацията на пътя Мездра - Ботевград и изработването на проект за ПУП - Парцеларен план за осигуряване на транспортен достъп от трасето на пътя при новото кръгово кръстовище до поземлени и урбанизирани имоти в землището на селото.

Потърпевши от това своеволно решение на градоначалника са както собствениците на имоти в района на новото кръгово, които остават без пряк достъп до главен път Е-79, така и жителите на селата Дърманци, Лик, Ослен Криводол, Синьо бърдо и Курново,

Според опозицията това може да доведе дори до забавяне на реализирането на проекта за ремонт на пътя Мездра - Ботевград. В знак на несъгласие с фриволните действия на кмета съветниците от "Народен съюз" и "АБВ" напуснаха залата.

Веднага след сесията тръгна подписка за извънредно заседание на Общинския съвет, на което ще бъде разгледана изтеглената от Събков докладна. От левицата пък усилено стягат импийчмънт на председателя на местния парламент.