"Мили хора", обръща се свойски Събков към потенциалните избиратели, докосвайки най-нежните струни в човешката душа, "зная че (б. р. правописът е на автора) всеки от нас има своите тревоги, трудности и проблеми, че напрегнатият и динамичен живот се опитва да ни изнерви и озлоби, но ние, българите, сме древен и силен народ. И ако бъдем малко по-добри и толерантни един към друг, ако можем да оценим и да се зарадваме на чуждите успехи като на свои, сигурно ще живеем по-щастливо. (Спорадични хлипания в залата).

Това все някога ще се случи. А докато чакаме, за да ускорим този процес, ние, служителите в общинската администрация в Мездра, ще продължим и през настоящата година да работим на максимални обороти, за да решаваме инфраструктурни проблеми, да поддържаме общинската собственост, да се грижим за чистотата и за зелените площи, да полагаме максимални грижи за образованието, здравеопазването, спорта и културата, да търсим път и възможност за подпомагане на всеки наш съгражданин. (Бурни ръкопляскания).

Избрали сме доброволно този свой път и вярата, че не сме сами и усещането за подкрепа и доверие ни дават сили и енергия да продължим и заедно да направим община Мездра уютно и приятно място за живот на добри, силни и достойни хора". (Бурни, продължителни ръкопляскания).

По-натам, в типичен свой стил, кметът на Мездра възхвалява финансовите резултати за отчетния период, изпълнената Инвестиционна програма на Община Мездра и постигнатите резултати, които бъкат от подвеждащи внушения, граничещи с откровени неистини, относно осигуряване на заетост, добри условия на труд и достойно заплащане; подобряване на жизнената среда и публичните услуги; осигуряване на обществения транспорт в общината; превръщане на община Мездра в социална община; осигуряване на достъпно здравеопазване за всеки; превръщане на образованието в най-ценната инвестиция; развитие на културата, спорта и туризма.

Особено впечатление правят фрапантните лъжи, на ангро̀, за "Изплатени стари задължения от предходния мандат - 6 000 000 лв.; Оставащи стари задължения - 2 500 000 лв.; Направени инвестиции през 2018 г. в община Мездра - 8 317 197 лв.; осигурени извънбюджетни средства за инвестиции и дейност през 2019 г. - 12 657 042 лв.” Или за цветущото състояние на водещия туристически обект в общината - Археологически комплекс "Калето"…

Под словесния огън и жупел на градоначалника попадат "няколко общински съветници и областният управител", които били провалили успешното класиране на проекта за санирането на сградата на Дома на железничаря. (Дюдюкания в залата). "Такива са резултатите когато държавен чиновник вместо да помага - пречи", мудрейшо отбелязва Събков (б. р. правописът е на автора).

"На политическото кресло" Тодор Цонев
"На политическото кресло" Тодор Цонев

"Постигнатите резултати през 2018 г. са били непостижима мечта за много хора и администрации назад във времето, пише в заключение градоначалникът. С много труд, упоритост и всеотдайност на управленския екип и всички служители успяхме да постигнем този невероятен за мнозина успех (Бурни, нестихващи ръкопляскания).

Мними местни "специалисти" и анализатори в опитите си да умаловажат (б. р. правописът е на автора) и отрекат постигнатото, вече три години затрупват медийното пространство с фалшиви новини, измислени скандали и проблеми. Действията им са провокирани и финансирани от лица и фирми, ползвали години наред облаги от общината и източвали общинския бюджет. Обзети от злоба и завист, с лъжите и клеветите, които тиражират, може би ще успеят да заблудят мнозина…

Сигурен съм, че няма да спрат дотук с провокациите и опитите да провалят и омаскарят всяка инициатива, защото неистово искат да постигнат своите цели - да държат в зависимост хората от общината и да имат послушно общинско управление, което да удовлетворява всеки техен каприз, жажда за земи или пари. (Освирквания в залата).

Мездра е малка община и повечето хора се познаваме лично. И добрите, и лошите новини бързо се научават, философски обобщава Събков.

Уважаеми съграждани,

Търсете истината, за да сте свободни!" (Вяли скандирания: Бе Се Пе! Бе Се Пе! Бе Се Пе!).

Както казва Еразъм Ротердамски: "Човешката глупост прави живота поносим".