Оказа се, че - случайно или не съвсем - преди няколко дни "репортерът" Севдалина Джамбазка, секретар на Община Мездра, водена най-вероятно от "журналистическо" любопитство, се е интересувала в местни институции кой е поставил знака за служебен паркинг зад Кино "Роял".

На снимката: "Тя, репортерът" - Севдалина Джамбазка

Откровените лъжи в анонимката на BulNews обаче не спират дотук: "Попитахме община Мездра чии е паркингът. От институцията ни отговориха, че мястото е публична общинска собственост и съгласно градоустройствения план на Мездра там няма паркинг. От администрацията ни увериха, че няма издаден документ на когото и да било да използва терена като частен паркинг, нито пък е поставяла въпросния забранителен знак.”

Паметливи обаче припомнят, че въпросният паркинг е изграден преди известно време именно от Община Мездра, а табелката "Служебен паркинг” е поставена от служители на Общинското предприятие "Чистота". Оттогава той се използва както от наемателите на магазини и офиси в Търговски комплекс "Роял", така и от банковите институции, които се намират в сградата на киното. А когато има свободни места - ежедневно и от други шофьори.

Любопитен е, прочее, въпросът: Чии интереси обслужва в случая Властелинът на манипулацията BulNews - на гражданите или на своя щедър рекламодател, кмета на община Мездра?

Б. а. А напористата "репортерка" Севдалина Джамбазка, ако отново остане без работа след две години, спокойно може да се цани за журналя във въпросната пишман "медия", която иначе редовно плагиатства статии от MediaNews.