Иван Аспарухов подчерта, че здравето на хората е приоритет, и това е един от най-важните проблеми, които предстои да се решават. Според него, трябва да се вземат незабавни мерки за стабилизирането на здравното заведение.

"Целта на тази среща е състоянието на болницата. Най-вече това, което го имаме от Общинския съвет и от медицинския одит. След това трябва да преценим докъде има готовност за сключване на нов рамков договор със Здравната каса, организационното състояние, притесненията, които имат, състава. Трябва да направим една прекрасна болница за кратко време. Това са ни основните задачи. Болницата ни обслужва община Мездра и Роман, обслужва и Е-79, така че не можем да си позволим това толкова важно заведение да е в такова състояние. На здравните работници пожелавам спокойствие и сигурност, защото общинската болница ще тръгне в правилната посока", заяви Аспарухов.

Първоначалната идея бе срещата да се проведе с целия персонал на здравното заведение, но впоследствие, с решение на ръководството на МБАЛ - мездра, на срещата бяха поканени само началниците на отделения и старшите сестри. Това решение бе прието с неудовлетворение от останалите медицински работници.