Действието се развива в едно необикновено училище, в което всяко дете получава като спътник магическо животно, с което заедно споделят моменти на радост и щастие и преминават през различни изпитания.Учениците от класа на Мис Корнфийлд решават да поставят представление - мюзикъл по повод 250-годишнината на своето училище - Винтерщайн.

Ида приема с ентусиазъм да участва в начинанието и мотивира Йо да изиграе главната роля. На партито по случай рождения ден на Ида, тя и Йо са станали доста близки, а това определено не се нрави на тяхната съученичка Хелене, която също има сериозни намерения спрямо Йо. За съжаление магическото животно на Йо – пингвинът Юри не се оказва особено полезен в тази ситуация и не успява да предотврати попадането на Йо в капана на Хелене.Докато всички са заети с подготовката за представлението, директорът Зигман е изправен пред далеч по-голям проблем: училищният двор е изпълнен със странни дупки. Изглежда всяка нощ някой системно копае, търсейки нещо заровено в земята.

Каква ли е тайната зад всичко това? С помощта на своите приятели и спътници – магическите животни, децата ще научат, че най-важното нещо в едно подобно начинание е задружната работа и взаимопомощ.