Вернисажът бе открит от Светла Дамяновска, главен експерт "Културно наследство и религиозни дейности" в Община Мездра. Тя подчерта, че представените творби са само малка част от творчеството на Иво Ангелов, но показват творческия размах на човек с въображение и тънък усет към играта на цветовете и умението да улавя спецификата на наблюдаваните обекти.

От името на Община Мездра изпълняващият длъжността кмет - инж. Николинка Кътовска поздрави художника и му благодари, че е подарил тези красиви емоции в това напрегнато ежедневие. Тя допълни, че приема изложбата като подарък за Деня на българската община.

Иво Ангелов е роден на 26 юни 1973 г. в гр. Мездра. Завършил е ТМЕТ (дн. Професионална техническа гимназия) "Никола Йонков Вапцаров" - Враца, специалност "Студена обработка на металите" (1992 г.). Към момента работи в завода за производство на електронни компоненти за автомобилната индустрия, индустриалния и битовия сектор в Ботевград.

Дългогодишен член е на Групата на мездренските художници. Четири от картините му вече са част от фонда на Градската художествена галерия. Има една самостоятелна и участия в множество общи художествени изложби и пленери по живопис.

Изложбата на Иво Ангелов може да бъде разгледана в продължение на един месец във фоайето на втория етаж в сградата на общинската администрация.