© радио Видин

Катерина Дюлгерова е родом от Белоградчик, където са били и първите ѝ художествени изяви. Нейни изложби са представяни в София, Пловдив и дори зад граница - в Сърбия и Румъния, а днес тя ще дебютира и във Видин. Какво включва първата и самостоятелна изложба, нека научим от самата нея:

"Радвам се и съм пълна с очакване. В изложбата съм включила 26 картини от различни мои периоди от 2010-а до 2024 година. По този начин може да се проследи най-добре и да се представя пред видинската публика. Обединяващ елемент във всички тези картини е водата. Видин е доста удачно място да се направи тази изложба, поради наличието на река."

Изложбите на работещите в галерията са изключително важни за нас, понеже те повдигат доверието към институцията ни и демонстрират професионализма на хората, които работят тук, каза Богдан Александров, директор на ХГ "Никола Петров":

"Винаги сме се стремили в програмата ни да бъде застъпена и изложба на творец, художник, уредник, който работи и твори в галерията, защото това е институция, която не само съхранява и популяризира произведения на класическите майстори, но и насърчава младите творци, които трябва да творят и техните произведения трябва да бъдат в галериите- там където е истинското им място."

Откриването на изложбата "Пречистване" е днес, 15 юли, от 18:00 часа. Тя ще бъде изложена до 15 септември. Входът е свободен за посетители.