„Нито на мен, нито на състезателите от отбора, ни се искаше да спечелим срещата по този начин. Пропътувахме толкова километри до София, за да играем, но в залата бе много студено, нямаше условия за игра, а по-скоро такива, които са предпоставка за контузии. Нямаше осигурена и баня с топла вода. Делегатът на срещата Йордан Халаджов от Пловдив даде време от над 15 минути на домакините да подобрят ситуацията за игра, но това не стана и след това делегатът и съдиите взеха решение двубоят да не се играе и да ни бъде присъдена служебна победа“, разясни ситуацията треньорът на „Шумен“ Чавдар Чернев пред shum.bg.

Двубоят „Локомотив“ Мз - „Шумен“ бе първи от програмата на 10-ия кръг и първи за пролетния полусезон в елитната група при мъжете. Със спечелените две точки отборът на „Шумен“ се изравни с лидера в класирането „Спартак“ Варна и двата тима са с актив от 14 т., като варненци утре трябваше да играят с „Пирин“ Гоце Делчев, но заради голям брой болни състезатели срещата е отложена.

Това е поредна загуба на „железничарите” срещу Шумен. Припомняме, че в есенната среща между двата отбора „Локомотив” отново загуби с 27:40.