© shum.bg

Отборът на „Шумен“ спечели убедително мача от 17-ия кръг на А хандбалната група при мъжете с „Локомотив“ (Мездра) с 51:26 (26:15). Двубоят бе като генерална тренировка за шуменци за утрешния четвъртфинал от турнира за купата на България срещу „Осъм“ в Ловеч.

„Локомотив“ (Мездра) успя да бъде равностоен на лидера в класирането „Шумен“ само в първите десетина минути. В началото на срещата разликата в головете на двата отбора бе минимална, като шуменци водеха. В 10-ата минута „Локомотив“ успя да изравни до 6:6, но „Шумен“ бързо си върна водачеството и започна да увеличава аванса си. В 22-ата минута „Шумен“ поведе със 17:14, а до края на полувремето вкара още 9 гола, а „Локомотив“ едва 1 и на почивката резултатът бе 26:15.

След почивката момчетата от Мездра не успяха да се противопоставят на бързите атаки и на защитата на „Шумен“ и закономерно разликата в головете се увеличи още. В 50-ата минута шуменци стигнаха до гросмайсторската граница от 40 гола в хандбала и до края на мача не спряха да бележат за крайното 51:26.

"Железничарите" остават на последното място с актив от 4 точки и голова разлика 405 :576


Източник: .shum.bg