В предварителната група 14-годишните момчета на мездренския клуб постигнаха три безответни победи - те се наложиха с 25:21 над Албатрос (Бургас), с 26:10 над Раховец 2008 (Горна Оряховица) и с 27:14 над Спартак (Варна). Така възпитаниците на треньорите Емил Николов и Евгени Йоловски се наредиха на първо място в група "А" с пълен актив от 6 точки и голово съотношение 78:45 и се класираха за полуфиналите на турнира.

На полуфинала юношите младша на Локо (Мездра) разгромиха втория в предварителна група "Б" Добруджа (Добрич) с 29:12 и заслужиха правото да спорят за златните медали. Техни съперници на финала ще бъдат домакините от ХК Фрегата (Бургас), които в другия полуфинал победиха Спартак (Варна) с 27:15.

Решителният двубой за титлата е днес от 13:00 часа в спортна зала "Младост" в черноморския град. Преди това за VII-VIII място играят Раховец 2008 (Горна Оряховица) - Шумен 61 (Шумен), за V-VI място Албатрос (Бургас) - Пирин 64 (Гоце Делчев) и за III - IV място - Добруджа (Добрич) - Спартак (Варна)

"Успех на нашите невероятни спортисти в предстоящия двубой, написа по този повод в социалната мрежа водачът на отбора Георги Валентинов, председател на Зонален хандбален съюз "Витоша". Голяма благодарност на треньорите и на невероятната публика в залата, която ни подкрепя!"