"За пореден път ни порязаха”, сподели по телефона от Бургас треньорът Емил Николов. "Отново не ни позволиха да станем шампиони!”, коментира водачът на отбора Георги Валентинов. Освен от съдийските тесли, той бе възмутен, че от Българската федерация по хандбал дори не са си направи труда да осигурят купи и медали за призьорите в Държавния финал. Наложило се домакините на турнира да замажат положението, като връчат на мездренските хандбалисти купа от… 2015 г.

"Вицешампионската титла (разбрах, че купи и медали няма!?!?) е първа в хандбалната история на Мездра!, написа от своя страна в социалната мрежа президентът на ХК Локомотив Любен Костов. Поздравявам момчетата и ръководството на отбора с това върхово постижение! А за това дали някой не ни разреши да станем първи - анализ ще правим по-късно. Да не забравяме, че ние сме малък град - 25 пъти по-малък от Бургас, без зала и техните финансови възможности!”

Бронзовите медали спечели тимът на Спартак (Варна), който в срещата за III-IV място победи Добруджа (Добрич) с 34:24. Пети се нареди Албатрос (Бургас), който се наложи над Пирин 94 (Гоце Делчев) с 22:20, а седми е Шумен 61 (Шумен), победил Раховец 2008 (Горна Оряховица) с 20:11.

В "златната седмица" на Държавния финал намериха място трима мездренски хандбалисти. Божидар Симеонов бе определен за най-добър пивот на турнира, Йохан Марков - за най-добро ляво крило, а Валентин Гачев - за най-добро дясно крило.