© montana24.net

Първата изложба „Рисунка и малка пластика“ показва 45 творби на съвременни автори от цялата страна. Те са представени с картини, плакети, релефи и малки пластики. В картините преобладава семейна и битова тематика. Изработени са с различни техники, като са използвани туш и перо, въглен, молив, пастел и флумастер. Представени са автори от различни поколения и специалности на изкуството – графици, скулптори и живописци. Сред тях са известни имена в изкуството като Георги Чапкънов, Боян Трендафилов и Димитър Костов.

Малките пластични творби представят многообразието от стиловете на авторите им – реалистични, фигуративни и геометрични. За изработката на скулпторите са използвани различни материали – дърво, бронз, шамот и други.

Част от творбите са създадени на международен пленер по живопис и скулптора в Монтана през 2011 година, в който са участвали творци от Турция, Румъния и Франция.

Втората изложба „Местни художници“ представя творби на 15 автори от Монтана и региона. Сред тях са известни имена като проф. Галилей Симеонов, Милчо Петров, Теодоси Антонов, Димитър Димитров, Венелин Захариев и Дончо Планински. Със свои творби са представени и автори от новото поколение като Виктория Михайлова, Петър Григоров и Димитър Гоцак.