В първото издание на инициативата се включиха 122 утвърдени граждански организации от цялата страна. Те участваха с каузи в най-различни сфери на обществения живот: човешки права, образование и таланти, природа и околна среда, социална подкрепа и здравеопазване, култура и изкуство, спорт, подкрепа на възрастни хора или на деца и младежи в риск. Всеки можеше да се запознае с тях в интернет платформата на кампанията www.bulgariadariava.bg, да избере най-близката до сърцето си кауза и да дари за нея, колкото реши. Възможни бяха различни дарителски механизми – банкови дарения, чрез DMS, ePay, PayPal, Platformata.bg и други.

Най-много дарения привлякоха проектите, свързани с грижи за болни и хора с увреждания. Голяма подкрепа получиха също каузите за екология и деца, регионалните и образователните инициативи.

Най-сериозни са постъпленията за Център за независим живот (почти 8 500 лв.), WWF България (близо 3 700 лв.) и „Враца софтуер общество“ (към 3 200 лв.)

„БЪЛГАРИЯ ДАРЯВА“ получи подкрепата на множество медии и компании със силни политики в сферата на корпоративната социална отговорност. Повече от 10 известни творци и журналисти застанаха с лицата си зад конкретни каузи и призоваха други популярни личности да се включат в кампанията.