Изненадващо за вчерашния вот бе ниската избирателна активност в селата, където до обяд бяха гласували по-малко от половината, имащи право на глас. Припомняме, че в осемнайсет от прилежащите населени места, гласуването бе с хартиена бюлетина, а в останалите – машинно. В една от двете секции в село Зверино е възникнал проблем с машината, но е отстранен своевременно и гласуването е преминало спокойно.

В Моравица хората споделиха, че не са срещнали затруднения с машинното гласуване. Повечето от гласувалите изразиха надежда, че са гласували да се случи нещо добро за България.

В Руска Бела хората също се надяват за нормализирането на обстановката в страната.

След приключването на изборния ден, резултатите от обработените протоколи в шести избирателен район Враца за община Мездра са следните:

За избор на народни представители са гласували общо 3207 души, от които 3130 действителни гласове, недействителни 77 и не подкрепят никого 43.

За избор на президент, общият брой на бюлетините е 3298, от които 3192 действителни, 76- недействителни и не подкрепящи никого – 84.

Според вота на избирателите за президент на Република България, за кандидат-президентската двойка Румен Радев – Илияна Йотова са гласували 1487 души, за проф. Анастас Герджиков – Невяна Митева – 719, за кандидат-президента от ПП „Възраждане – Костадин Костадинов – 85 и за кандидатите от ПП ДПС – 79.