Добавете във водата сол и оцет. Те също ще предпазят яйцата от напукване, а оцетът ще помогне и за по-лесното им обелване след това. Варете на ниска температура. След като водата кипне, намалете котлона и оставете водата да къкри. Нужни са ви 8-10 минути, за да бъдат готови. Яйцата трябва да бъдат със стайна температура, когато ги слагате за варене. В никакъв случай не допускайте голяма температурна разлика, защото тогава със сигурност повечето яйца ще се напукат.
Най-сигурният и лесен начин да сварите яйцата си с минимално счупени е следният:
Почистете идеално яйцата и, разбира се, ги оставете да бъдат със стайна температура. Сложете ги в неголяма тенджера, покрийте ги с вода и оставете водата да заври. За 12 яйца са ви необходими 1 1/2 л вода. След 17-ата минута извадете внимателно яйцата и ги прехвърлете в купа с ледена вода. Най-добре да има и допълнително лед в купата, защото водата бързо ще се стопли от сварените яйца.След като яйцата се охладят напълно, са готови за боядисване. С този метод получавате идеално сварени яйца с минимални щети. Опитайте! И още един малък съвет: Ако яйцата ви са с печати върху черупката, вземете мека гъба, сода за хляб и топла вода и ги изтрийте.
Източник: kanal3.bg