На 1 юли преди 30 години в Мездра за първи път протича телевизионен сигнал по кабелната разпределителна мрежа, изградена от Интерс Сат ООД. Тя става първият лицензирани кабелен оператор в Северозападна България. До края на 1995 г. е положен магистрален кабел в целия град Мездра. В началото на новия век Интер Сат разширява своята кабелна мрежа и в селата от община Мездра.

От есента на 1994 кабелна телевизия Мездра започва да прави и собствена телевизионна продукция. В нея влизат информационни емисии, новини и седмичен обзор, публицистични предавания. На 6 април 1998 година стартира официално самостоятелният телевизионен канал Медиа плюс, който е лицензиран от съвета за електронни медии. Освен в Мездра той се приема в градовете Враца, Роман и Криводол, както и в над 30 села от врачанска област. Акцент в телевизията са местните новини и авторски предавания.

През 2012 година канал Студио Медиа плюс се преобразува в телевизионно студио, отразяващо новините от региона. През март 2016 година стартирахме най-новият си проект – Информационна агенция Медия нюз. В нея предимство имат новините от Мездра, както и всичко важно, случващо се в региона и страната.

В крак с новото време оптичната мрежа на Интер Сат предлага на своите абонати интерактивна телевизия (IPTV) с над 170 тв канала, достъпни чрез приложението SmartHDTV от телевизори, мобилни устройства, таблети и компютри. Това най-съвременният процес на предаване и излъчване на телевизионни програми чрез интернет, което значително повишава потребителското изживяване в сравнение с познатите до момента технологии за телевизионно предаване.

Дейността на фирмата винаги е получавала широка обществена и институционална подкрепа, като през годините се е доказала като успешен и лоялен партньор.

Благодарим на всички, които ни се довериха и останаха с нас през тези 30 години.

Нека останем свързани!