© Ние, потребителите

Паради тази причина продуктът не отговаря както на изискванията на Директивата за обща безопасност на продуктите, така и на европейския стандарт EN 14682. Страната на произход на опасния артикул е неизвестна, но той може да се идентифицира по бранда – Mc Alson, и по баркода: 9520 95 9 0. Някои от моделите, които могат да бъдат открити и към момента в Интернет, са с копчета, но се срещат и от опасните – с връзки около кръста.

Връзките със свободни краища на детските бански могат да се увият около врата или крайниците на детето, както и да се закачат за използваните от малчуганите надуваеми артикули. Това крие риск от задушаване, удавяне след загуба на равновесие и поглъщане на вода или най-малкото нараняване на детето. При игра на плажа и закачане на връзките отново може да се стигне до неприятни ситуации.

Заради същите рискове наскоро са изтеглени от пазара и следните артикули:

Детски комплект от панталон, бяла блуза и розов суичър с цип, с надпис „Barbie“ и щампа на кукла – бранд Barbie и неизвестна страна на произход;

Два модела черни спортни панталонки за деца от 1 до 4 години, с надписи съответно: „Best ella in the world“ и „Basketball“, страна на произход Турция.