В предварителна група "А" попаднаха Никсметал груп (Ботевград), Искър 1923 (Роман), SEBN (Мездра) и ВиК (Враца), в група "B" - Cashback (Мездра), ЛИВ (Мездра), Околчица (Моравица) и Младост (Враца), в група "C" - Миньор (Згориград), Атлетик (Враца), Ботевъ (Брусен) и Скара бира (Враца), а в група "D" - Пчелна майка (Враца), Скала (Зверино) и Танцьорите (Мездра).

Турнирът ще бъде официално открит в понеделник, 23 април, в 18:15 часа. В първата среща от 18:30 ч. съперници ще бъдат Никсметал груп (Ботевград) - SEBN (Мездра) от група „А:, а във втората от 19:30 ч. Cashback (Мездра) - Околчица (Моравица).

Главен съдия на турнира за осма поредна година ще бъде врачанският рефер Тихомир Тодоров-Сисо, а технически секретар - Жанета Маринова. В предварителните групи ще се играе по системата "всеки срещу всеки", като напред продължават отборите, заели първите две места в групите. Съперниците на четвъртфиналите ще бъдат определени чрез пълен жребий, който ще бъде изтеглен веднага след края на груповата фаза.

Турнирът ще продължи до 23 май, когато са мачът за бронзовите медали, финалът и награждаването на призьорите.

Класиралите се на първите три места ще получат купи, грамоти и парични награди. Наградният фонд е 1500 лв. Паричната премия за първо място е 500 лв., за второ - 300 лв., за трето - 200 лв., за четвърто - 100 лв.

Ще бъдат определени още най-добрият фирмен, квартален и селски отбори, които ще получат по 50 лв. Ще бъдат връчени и две индивидуални награди от по 100 лв. - за най-добър вратар и голмайстор, който ще бъде определен след приключване на груповата фаза. Предвиден е и специален приз за феърплей от 50 лв.