Двама иракчани и седем сирийци са установени преди два дни при проведена специализирана операция, съобщиха от полицията във Видин. Между тях е имало и бременна жена. По случая в ареста са задържани трима български граждани, други двама се издирват. Акцията е реализирана на територията на общините Белоградчик и Димово.

В хода на предприетите заградителни мероприятия са заловени и задържани с полицейска мярка за срок до 24 часа 39-годишният И. М. от Видин, водач на лек автомобил "Опел Вектра” с добричка регистрация, Й. Г., на 39 г. от Грамада, шофирал лек автомобил "Опел Вектра” с видинска регистрация и видинчанина И. В., на 33 г., пътувал във втората кола. Издирва се водачът на установен на мястото лек автомобил "Нисан” с врачанска регистрация. Издирва се и собственикът на лек автомобил "Мицубиши Паджеро” също с врачанска регистрация. Този, който го е шофирал, с цел да осуети полицейска проверка, направил ПТП като ударил с предната си лява част обозначен служебен автомобил "ВАЗ” и му нанесъл материални щети.

Установени са деветима чужденци без документи за самоличност, за които са налице данни за противозаконното им преминаване през територията на страната, осъществено и подпомагано от българските граждани чрез използване на леките автомобили. Шестима от чужденците са приведени в полицейския арест, на двама непълнолетни е предоставена полицейска закрила, а бременна жена е настанена за наблюдение в болница.

Продължават оперативно-издирвателните мероприятия и процесуални действия за документиране и доказване престъпната дейност на извършителите. Случаят е докладван в Районна прокуратура - Белоградчик. Образувано е досъдебно производство.