Кандидатурата му е издигната от Инициативен комитет, в който участват двама почетни граждани на Мездра - Митко Ценов – Европейски и балкански шампион по лека атлетика, национален рекордьор на България на 1500 и 3000 метра стипълчейз и Валентин Вълчев - културен и читалищен деец, Гергана Семковска – уважаван педагог и общественик, дългогодишен учител по математика, Рени Митева – учител, художник и писател, член на Съюза на българските писатели и Владислава Димитрова – педагог и дългогодишен директор на „Дом за стари хора“ в Мездра.

Иван Аспарухов е роден на 10 август 1956 година, женен, има двама синове, един внук и три внучки. Магистър по икономика, специалност „Управление на бизнеса“, следдипломни специализации по местни финанси и местно управление.

От 1995 до 1999 е заместник-кмет на община Мездра, след което следват 5 мандата като кмет (1999 – 2014). От 2004 г. до 2014 г. и 2019 – 2023 г. е член на Управителния съвет на Национално сдружение на общините в Република България.

От 1 януари 2007 до 1 декември 2014 г. е заместник - делегат в Комитет на регионите – Брюксел, участник в комисиите CIVEX и COTER.

От 2014 до 2016 г., е заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството и отговаря за регионалната политика и планиране на регионите. Ръководи Съвета за регионална политика, който помага за развитие на изостаналите български региони.

В своето изявление Иван Аспарухов каза:

„Скъпи приятели, толкова години изминаха пред очите ни, но ние винаги сме мотивирали обединението и винаги сме го имали, защото винаги нашата кауза е била община Мездра.

Аз съм изключително благодарен на всички хора през този мандат. И не само на този много особен мандат, но и за всички останали мандати. Защото имахме смелостта в едни тежки времена да изберем формулата „Независим кандидат“, която излъчва събиране, обединение. Да съберем положителната енергия на нашата община и да тръгнем към едно добро развитие.

Благодаря на всички за подкрепата през тези годни. Благодаря за това, че не ми се разсърдихте, когато отидох в държавното управление и запазихте своето отношение. Благодаря и за това, че има промяна и в политическия модел, и в политическото управление. Защото, всички трябва да разберат, че трябва да събират усилията си за защита на народа. В момента ние демонстрираме точно това нещо. Демонстрираме обединение с едни общи усилия, с едни общи нагласи.“

Аспарухов благодари и на Общинския съвет за доброто взаимодействие и постигнатите съвместни успехи в името на гражданите.

„Добрината побеждава и добрината води хората след себе си. След това тежко време – 4 години на пандемия, ние не изоставихме нито един човек и нито едно семейство. Това, което не личи, не е площадът, не са улиците, не са небостъргачите. Защото най-важното за нас винаги са били хората“ – допълни Аспарухов.

Кандидатурата на досегашния градоначалник бе подкрепена от ПП „ГЕРБ“ и ЗНС ЗНС (Коалиция „Левицата, Българска социалдемокрация – Евролевица, Бъдеще за родината“). Така с обединяващото градирано мото - „Работата е моята благодарност“, „Работим за Мездра“ и „Заедно е нашата сила“, бе даден стартът на предизборната надпревара.

Водачите на двете листи – Яна Нинова и Георги Валентинов представиха кандидатите за общински съветници на двете политически сили, кандидатите за кметове на кметства на територията на общината, както и независимите кандидат – кметове, които подкрепят.

Гости на откриването на предизборната кампания бяха народният представител и областен координатор на ГЕРБ във Враца - Красен Кръстев и Явор Хайтов – председател на ПП „Земеделски народен съюз“, бивш зам.- председател на Народното събрание и бивш зам.- министър на МВР.

И двамата съмишленици и гостите на предизборната кампания пожелаха успех и изборна победа на Иван Аспарухов.

НА 29 ОКТОМВРИ ГЛАСУВАЙТЕ ЗА НЕЗАВИСИМИЯ КАНДИДАТ ЗА КМЕТ НА ОБЩИНА МЕЗДРА ИВАН АСПАРУХОВ С БЮЛЕТИНА № 71.


Купуването и продаването на гласове е престъпление!