Балотаж имаше и в три населени места от общината - Горна Кремена, Елисейна и Люти брод.

В Горна Кремена на кметския стол сяда Цветомир Драгановски от ПП „Български възход“. Той спечели доверието на 142-ма жители на населеното място. Неговият опонент – Надя Вълчовска от ПП „ГЕРБ“ има 134 гласа.

Николай Николов е името на новия кмет на село Люти брод. Издигнатият за поста от Местната коалиция „ЗНС“ кандидат печели втория тур със 102 срещу 57 гласа за опонента му Росица Давидова от „БСП за България“.

С нов кмет е и Елисейна. На балотаж там се изправиха Павлин Матев от „Възраждане“ и Стефка Петкова от „ГЕРБ“. Петкова печели убедително втория тур със 109 на 64 гласа.

От ОД на МВР във Враца съобщиха, че служителите от Сектор „Български документи за самоличност", в изборния ден, са издали 6 удостоверения за гласуване.

Избирателната активност в община Мездра спрямо първия тур бе по-ниска. Към 20:00 часа далите своя глас бяха 7 601 души, от имащите право на вот 16 581 в 42 секции. В процентно отношение това са 45,86% от гласоподавателите. За сравнение избирателите, гласували на първия тур, към същия час бяха 9 352 или 56,4%.

По информация от ОИК няма съществени нарушения на изборния процес. Постъпили са няколко сигнала за неправомерно поставени агитационни материали или унищожаването им.

От село Горна Кремена са постъпила два сигнала, единият от които е за присъствие на кандидат за кмет в изборното помещение, а другият за унищожаване на бюлетина от избирател, недопуснат да гласува поради липса на уседналост.