"Ако проверите в Информационната система за управление и наблюдение на средствата от Европейския съюз в България - ИСУН 2020, ще видите, че Община Мездра фигурира в нея само с два верифицирани проекта, по които са върнати парите…", допълни Аспарухов. Сами си отговорете на въпроса: Кой ще връща парите за останалите проекти?”

"Когато Генади Събков стана кмет преди 4 години, делът на Фонд "Работна заплата" (ФРЗ), т. е. заплатите на служителите в Общинската администрация, беше 51% от бюджета на Община Мездра, заяви още Иван Аспарухов. В момента, по данни за последното тримесечие на тази година, ФРЗ е 76%. Какви пари за улици в Боденец, в Моравица, откъде… Ние си лапуркаме заплати на центъра на Мездра и затова няма да има пари за инвестиции - разбира се, че няма да има."

"Четири години ни чака яка работа, подчерта Аспарухов. Молбата ми е да излезете на 27 октомври и да гласувате. Защото сега минават разни емисари и разправят, че трябвало да има балотаж… Не ни е нужен балотаж. Първо - ще потрошим излишни пари на държавата и второ - на балотажа вашият глас няма да се брои реално.

Защото между първия и втория тур, нека не си кривим душата, политическите сили вече ще сме се разбрали: кой ще е председател на Общинския съвет, кой ще стане заместник-кмет, кои ще влязат в администрацията и най-вече - кои ще бъдат назначени за кметски наместници на 16-те села, в които няма избор на кмет.”

Ето защо ние искаме вашето доверие да ни помогнете да бием още на първия тур. За да мога после да се върна в тези села и да попитам хората кой искат да им бъде кметски наместник. А не да ми налагат другите партии кой да бъде."

"Затова излезте и гласувайте!, каза в заключение Аспарухов. Ще ви бъдем изключително благодарни, ако ни подкрепите с №68. Призовавам ви да го направите, защото няма да сгрешите. Няма да сгрешите в избора си за кмет на общината, защото аз ще бъда и вашия кмет, на Боденец. Няма да сгрешите и за Валери, защото това момче има желание за работа. Няма да сгрешите и за нашите кандидати за съветници, защото чрез тях ще имаме гръб в Общинския съвет."

"Кандидатирам се за кмет на Боденец, защото обичам своето село, уважавам хората в него и мисля, че всеки един от нас има право на втори шанс”, заяви кандидатът на Коалиция „АБВ” (ЗНС, ВОЛЯ и АБВ) за кмет на това населено място Валери Костадинов. Има една мисъл: „Животът е един, ала дните в него са много. Не е важно как ще вървим - дали ще тичаме, или ще ходим, важното е да не ги проспим." Аз лично смятам, че Боденец проспа много дни от развитието си.

15 години бях в чужбина. И ми беше много болно всеки път, когато се върна, да намирам нашето село все по-запустяло, все по-буренясало и все повече млади хора да са избягали от него…

Като моя лична кауза си поставям за цел да се обединим, както беше преди 20 години. Защото, ако искаме някой да ни помогне, първо ние трябва да си помогнем сами на себе си. Не може да искаме от Общината да ни помага, при положение, че тук, в селото ни, всеки завижда на другия и постоянно се караме.

Ако ми гласувате доверие, обещавам, че в двуседмичен срок след изборите пътят от табелката на с. Боденец до табелката на гр. Мездра ще бъде осветен - това ще го направя за хората от нашето село, които работят в "Техкерамик-М", подчерта Костадинов.

Кандидатът на Коалиция "АБВ" за кмет на Боденец обеща също на всеки три месеца да организира общоселски събрания, на които да се обсъждат проблемите на селото, както и всяка година да прави отчет какво е направено.

Сред останалите му приоритети са целогодишна поддръжка на гробищния парк и на детските площадки, редовно косене на всички улици и асфалтиране поне на една улица и бетониране на други две.

"Искам да благодаря на г-н Аспарухов за доверието, което има в мен и за куража, който ми даде, каза в заключение Валери Костадинов. Искам също така да благодаря да жена си, че ме изтърпя през последния един месец, защото бях ужасен."

"Всички ние сме убедени в две неща", заяви инж. Георги Валентинов, кандидат за общински съветник на Коалиция "АБВ" (ЗНС, ВОЛЯ, АБВ), представител на Земеделския народен съюз. "Едното е, че на 27 октомври трябва да сложим край на това управление на община Мездра, което я върна десетки години назад, вместо да върви напред. А другото е, че Валери трябва да е новият кмет на Боденец.

На Боденец му трябва промяна. Не защото досегашният кмет е бил лош, а защото смятам, че през годините в него се е натрупала една умора и не се генерират нови идеи. И затова нашето предложение е №68 - за да работят в симбиоза и кметът на селото, и Общинският съвет, и кметът на общината. Ако сте единни, ако имате желанието за промяна, нам как някой да подмени вота ви!"

"До преди 4 години работех в Общинската администрация като главен експерт "Образование", сподели Тошко Стоянов, кандидат за общински съветник и председател на ПП АБВ - Мездра. "Работех в една Община, в която имаше професионализъм, имаше приятелство, ходеше се на работа с удоволствие. Дойде новото ръководство, насадиха се такива отношения, че стана нетърпимо. И аз просто си тръгнах сам, не съм изгонен, тръгнах да си търся друго препитание.

Свършиха ли се в Мездра кадърните хора, свършиха ли се образованите хора? Та заместник-кмет от Враца, та секретар от Роман, та главен архитект от не знам къде си…Как да милеят тези хора за Общината?!? Той си чака влакчето в 5 часа и си заминава…

Затова искаме вашето доверие сега. За един прекрасен млад човек за кмет на Боденец, работлив, с чудесно семейство. За г-н Аспарухов за кмет на община Мездра - Кмет с главно "К", доказан управленец, човек, който може да отвори всяка врата, защото знае как да почука на нея, знае как да намери финансов ресурс. А не да стои в една канцелария на втория етаж и да казва: "Няма пари!"

Гласувайте и за листата на нашата коалиция, защото един кмет на община е силен, когато има зад гърба си силен Общински съвет, с представители на неговата партия, за да може да реализира своите политика на управление.

Затова на 27-ми излезте и гласувайте - само така можем да убием платения вот! Подкрепете ни с №68 - за по-доброто бъдеще на вас, на вашите деца и на община Мездра!"

На предизборната среща присъстваха също кандидатите за общински съветници на Местна коалиция "АБВ" (ЗНС, ВОЛЯ, АБВ) инж. Преслав Христов, Йорданка Иванова, Магдалена Динкова, Тамара Нетева, Владимир Пенчев и Нели Минева.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

* Платена форма на отразяване на предизборната кампания