През последните два сезона Иван Аспарухов-младши се състезаваше за подготвителния тим на втородивизионния Ботев (Враца), който стана първенец в зона "Враца" под ръководството на треньора Лукан Луканов, а преди това играеше в "подгответата" на Локо (Мездра).

Заедно с креативния флангови нападател в Академията на "орлите" бяха привлечени още двама възпитаници на детско-юношеската школа на Ботев (Враца) - близнаците Людмил и Кристиян Йотови, които играят съответно като ляв бек и централен нападател. Тримата ще се състезават за формацията U13 на Лудогорец, старши треньор на която е Росен Маринов.

Иван Аспарухов-младши, който наесен ще бъде в седми клас и досега учеше в Средно училище "Иван Вазов" в Мездра, ще продължи образованието си в тамошното Основно училище "Никола Йонков Вапцаров", а ще бъде на пансион в средношколското общежитие в Разград.

Първата тренировка на Лудогорец U13 e тази вечер, а в началото на август формацията на разградския клуб - деца, родени през 2004 г., ще замине на подготвителен лагер на морето.

Екипът на MediaNews пожелава успех на Иван Аспарухов-младши по пътя към големия футбол по стъпките на Цветан Генков и Антонио Вутов!