Събитието уважиха бивши и настоящи служители на кабелната телевизия.

По случаи юбилея гостите се върнаха назад във времето с кратък филм за създаването на телевизията, който може да видите тук.

Специални гости бяха солистката на Националния музикален театър "Стефан Македонски” Илона Иванова от Мездра и артисти от цирков център "Нов Цирк" - София, които представиха уникално светлинно шоу.

Изненада за всички беше пищната заря, която огря небето над града по случай празника на телевизията.

Фирмата е създадена през 1994 г. На 1 юли същата година в Мездра за първи път протича телевизионен сигнал по кабелната разпределителна мрежа. До края на 1995 г. е положен магистрален кабел в целия град Мездра, а до началото на новия век "Интерсат" разширява своята кабелна мрежа и в селата от община Мездра.

В крак с новото време оптичната мрежа на Интер Сат предлага на своите абонати интерактивна телевизия (IPTV) с над 170 тв канала, достъпни чрез приложението SmartHDTV от телевизори, мобилни устройства, таблети и компютри. Това най-съвременният процес на предаване и излъчване на телевизионни програми чрез интернет, което значително повишава потребителското изживяване в сравнение с познатите до момента технологии за телевизионно предаване.

Благодарим на всички, които ни се довериха и останаха с нас през тези 30 години.

Нека останем свързани!

Снимки: Мартин Динков, Фото "Вема-Р" - Мездра