Доц. д-р Георги Каменов е роден на 8 август 1934 г. Завършва медицина в Медицинската академия в София (1958 г.), след което работи като участъков лекар в с. Д-р Йосифово,Михайловградски окръг и заместник-главен лекар в Окръжна болница - Михайловград.

От 1962 г. завежда хирургичен кабинет в МСЧ "Кремиковци", а от 1964 г. е назначен като ординатор-хирург в ИБМП "Пирогов”. Защитава дисертация на тема "Обем и организация на медицинската помощ при тежка съчетана травма” и придобива званието "Кандидат на медицинските науки". Впоследствие след конкурс става "Старши научен сътрудник" - II-ра степен.

Бил е завеждащ на II-ра хирургична клиника в Института "Пирогов". Специализира проктология в Москва и Ректороманоскопия в ИСУЛ в Клиниката по гастроентерология. 24 години е заместник-директор по лечебната част в „Пирогов” и завеждащ на отделението по "Спешна ендоскопия".

От 1989 г. до 1991 г. е директор на НИСМ "Пирогов", а през 1994 г. става завеждащ на хирургичната клиника при Транспортния медицински институт - София (сега НМТБ "Цар Борис III"). От 1997 г. е завеждащ на хирургичното отделение и заместник-директор на МБАЛ "Св. Богородица" в столицата.

Доц. д-р Георги Каменов има множество научни публикации по проблемите на спешната хирургия и травматизма. Той е дългогодишен Републикански консултант по спешна хирургия и член на Хирургичното дружество.

За дългогодишната си медицинска дейност е награждаван многократно за приноса си към столичното здравеопазване, за укрепване и развитие на Института "Пирогов" и приноси в развитието на българската хирургия. През 1998 г. е удостоен със званието "Почетен гражданин на Община Мездра" за заслуги в здравеопазването.

Поклонението пред тленните останки на доц. д-р Георги Каменов е утре от 11:30 часа в Храм "Рождество Богородично” в столичния квартал "Лагера".

Екипът на MediaNews изказва съболезнования на неговите близки и роднини!

Поклон пред светлата му памет!