Данколова отбеляза, че с трениращите в клуба работи и Братислав Кръстев и интелигентният спорт става все по-популярен в Мездра. Тя изказа благодарност на кмета на Враца, Калин Каменов, че с удоволствие е приел предложението й домакин на събитието да бъде Враца, за да могат повече млади хора да се запознаят с този спорт. В знак на уважение Нина Данколова подари на врачанският градоначалник фланелка с отличителните знаци на клуб „Мездра 2013”.

Ръководителят на кампанията „Избери снукъра” Красимир Киров отговори на въпроса на медията ни - „Защо съветвате младите хора да изберат да играят снукър?”

„Причините са много. Този вид спорт изгражда у хората които го практикуват ценни качества. Освен изграждането на невероятна концентрация, дисциплина, увереност и търпение, играещите снукър придобиват способността да тренират знанията си по математика, приложна физика и геометрия- обясни Киров. Това е интелигентна игра, популярна е и с името "игра на лордовете", тъй като при създаването й в Англия само отбрано общество е имало привилегията да играе снукър. Чрез нашата кампания искаме да предложим на младите хора, да изберат снукъра, да пробват да си доставят удоволствие с щеката, а не с алкохола, хазарта и дрогата. Играта носи невероятно емоционално изживяване и всеки който я започне има самочувствие на джентълмен. Така е, защото снукърът е единственият спорт при който, когато сбъркаш си длъжен да си признаеш и го правиш, снукърът е игра на честта.”

Кметът Калин Каменов благодари на организаторите от Българската снукър федерация и СНЦ Клуб по снукър „Мездра 2013“ и добави: „Снукърът е спорт, при който трудно можеш да се контузиш, освен това е тих, джентълменстски начин да премериш сили с противник, без да е необходимо да се демонстрира сила. Надявам се той да има все повече почитатели и последователи в България”

Днес в градинката пред Сувенирната палата ще продължат обучителните и разяснителни сесии за правилата и историята на играта. Всички желаещи могат да научат интересна информация за развитието на световния и български снукър и да поиграят възползвайки се от напътствията на майстори на щеката.