Името "Вълча луна" е дадено на първото пълнолуние за годината. Нашите предци са вярвали, че на януарското пълнолуние воят на вълци е по-пронизителен и по-ясно се чува. Съществува и поверие, че името идва от индианските племена: те наричали всяка пълна луна с уникалното име, фокусирано върху времето от годината.

Смятало се, че по време на януарското пълнолуние вълците стават по-агресивни и опасни, поради което пълнолунието получава името вълча луна. Пълнолунието напомня за студена северна зима, този портрет на изгряваща пълна луна е заснето през януари в Йостерсунд, Швеция. Ако си представите вълци, които вият в далечината, може да разберете защо индианците са нарекли януарското пълнолуние с традиционното име Вълча луна.

Пълната луна е магическа. Дори и да не сте практикуваща вещица или мистик ще усетите силата й. И несъмнено сте чували някои легенди, свързани с нея. Осветено от отражението на слънцето, светещото кълбо забележително осветява нашето нощно небе приблизително на всеки 29 дни.

Какво може и какво не може да правите при Вълча луна?

Първото пълнолуние благоприятства креативните хора и реализирането на техните проекти, подходящо за арт терапия и проява на майчините енергии.

По време на Вълча луна трябва да отидете на басейн, спа център или се потопете в ледената дупка. За добро здраве се препоръчват спорт, йога и медитация. Ако щяхте да се подложите на диета или да правите ден на гладуване, сега е моментът. Бъдете активни, чудесен ден за физическа работа. През нощта пийте чай от успокояващи билки.

По време на Вълча луна трябва да се откажете от проява на агресия и конфликти; от ходене на козметик и фризьор; от незащитен секс (по-добре да не зачевате деца); от хирургични операции.