© Община Враца

„След като вчера спрях горещините и пуснах дъжда, днес разбрах, че съм забранил и баловете. Очаквам утре да ме набедят, че съм обещал да отменя и матурите, а до края на седмицата - да съм отговорен за ниските сутрешни температури и вътрешните раздори на някоя партия времянка.

Истината, скъпи приятели, е, че единственото, което съм отменил тази седмица, с моя заповед -е дата 2 май да бъде учебен ден за всички училища на територията на община Враца. Обсъждахме това предложение още миналата седмица, но го обявихме сега, защото дадохме няколко дни на родителите в детските заведения да заявят своето желание за присъствие на децата им на 2 май. Затова единственият работен ден в първата седмица на месец май ще бъде неучебен и за децата в яслите, а при достатъчно позитивни заявки от родителите,имаме готовност да пуснем и детските градини. Вярвам, че повечето ученици, родители и учители ще ми простят това еднолично решение, а за да ме накажете, предлагам да посетите масово всички събития по време на Великденските празници във Враца и да изразите своето недоволство от множеството дни, които ще имате със своите близки и роднини.

Аз лично ще се постарая в тези дни да почета с децата. Полезно е и помага като превенция на четенето на глупости и фалшиви новини.

Искрено Ваш, виновникът за всичко - Калин Каменов”

Така Враца стана 12-ят общински център, който обяви 2 май за неучебен.